Yogadreams
www.yogadreams.nl info@yogadreams.nl 06 24 24 17 27
6 / 11

Rug/nek/schouders strong [Zaal 1]

Vrijdag 04 dec, 09:30 UUR
Inschrijven
Vrijdag 04 dec, 09:30 UUR
Inschrijven
Marcel Remmé
gegeven doorMarcel Remmé
Vrijdag 04 dec, 09:30UUR
Inschrijven

Nek/Rug/Schouder Strong 

Ontlast dat wat draagt 


De schouders, nek en bovenrug zijn door diverse spiergroepen met elkaar verbonden. Dit gebied is erg gevoelig voor spanning. In het dagelijks leven hebben we met veel houdingen te maken die naar voren gericht zijn, zoals autorijden en achter de computer zitten. 

Ongemerkt nemen we een voorkeurshouding aan, waardoor spieren in het gebied van bovenrug/schouders/nek verstijfd raken. De schouders hangen naar voren en er ontstaat een ‘bolle’ bovenrug. De houdingsspieren die langs de wervelkolom lopen, functioneren dan niet meer goed. Verstijving van het rug/nek/schoudergebied en bijvoorbeeld beperktere ademhaling doordat de ribben minder bewegingsvrijheid hebben, zijn het gevolg. Verstijfde spieren hebben invloed op de doorbloeding in het rug/nek/schoudergebied, waardoor klachten kunnen ontstaan zoals tennisarm, muisarm en tintelende vingers. 

Deze les is gebaseerd op schouderoefeningen en rugdraaiingen uit de Hatha yoga in combinatie met een zachte kunststof strip, ‘de Backpath’. De therapieles is ideaal voor iedereen die blessures heeft op rug/nek/schoudergebied en voor wie de rug/nek/schouderles te zwaar is. 


De Backpath ondersteunt en corrigeert de stand van de schouders, de hele wervelkolom en het bekken. Deze combinatie maakt je wervelkolom, schouders en bekken soepeler en sterker. Verder is er aandacht voor de buikademhaling en meditatie. 

Myrna: “Ik heb de les van Marcel mogen ervaren en de Backpath werkt! Het begon helemaal warm te worden tussen mijn schouderbladen en ik kon mijn schouders steeds meer ontspannen, terwijl ik met mijn wervelkolom op de Backpath lag”. 


Deze rug, schouder en nek yoga geeft je:
 
• Verlichting van je klachten. 
• Soepele en sterkere spieren. 
• Verbeterde doorbloeding. 
• Ontspanning en ademhalingstechnieken

Offline